Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?

Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Wij schatten ongeveer hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Vanuit ervaring ligt dit meestal tussen de 30 en 60 uur.

Gemiddeld aantal rijlessen per type leerling

Hoeveel rijlessen jij nodig hebt om je rijbewijs te halen, hangt af van veel zaken.

  • Hoe is jouw leersnelheid?
  • Hoe vaak kun je lessen?
  • Hoe is jouw rijschool?

Het exacte aantal lessen is ook voor de instructeur lastig te bepalen. Op basis van ervaringen kan ik wel een schatting maken.

Hoeveel rijlessen per week kan ik het beste volgen?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel rijlessen per week je het beste kunt volgen. In ieder geval is het belangrijk dat je regelmatig rijlessen volgt. Dan leer je sneller en heb je minder rijlessen nodig. Als je je rijlessen een tijdje onderbreekt, kan je niveau minder worden.

Wanneer mag je rijexamen doen?

Je kunt het beste met de instructeur overleggen wanneer je rijexamen mag doen. Die weet wanneer je klaar bent om te kunnen slagen voor je examen en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. Hij kan je uitleggen wat je allemaal moet kunnen en kennen om veilig en zelfstandig auto te rijden.

Om rijexamen te kunnen doen, moet je eerst slagen voor het theorie-examen. En je moet een Gezondheidsverklaring naar het CBR sturen op www.mijn.cbr.nl met DigID.

Rijexamen aanvragen

Vindt je instructeur dat je er klaar voor bent? Heb je het theorie-examen gehaald en is de Gezondheidsverklaring in orde? Dan mag je rijexamen gaan doen.  Voor het aanvragen van je praktijkexamen moet je eerst je rijschool machtigen (CBR rijschool registratie nummer:7556X0). Het aanvragen van het rijexamen doet de rijschool daarna voor jou. Je instructeur kijkt samen met jou naar het meest geschikte moment.

Het CBR probeert jou binnen 7 weken na de aanvraag rijexamen te laten doen en herexamens binnen 5 weken. Bekijk hier de bijgewerkte wachttijd om het rijexamen te reserveren.

Ik ben gezakt voor mijn rijexamen, wat nu?

Gezakt voor je rijexamen? Kan gebeuren! Dan regelen wij een herexamen voor! Dat kan op zijn vroegst 14 dagen later, dat is wettelijk bepaald. Die tijd heb je minimaal nodig om je voor te bereiden op het volgende examen.   

Zakken voor een examen is nooit leuk. Maar het gebeurt niet voor niets, je moet veilig en zelfstandig de weg op kunnen. Het volgende is dan belangrijk:

  • Maak gebruik van wat de examinator je heeft verteld. Dan weet je waar je voor de volgende keer aan moet werken samen met je instructeur;
  • Ga meteen door met rijlessen. En werk aan de punten die je moet verbeteren. Zo vergroot je jouw slaagkans op het volgende rijexamen.

Soms zakken mensen vanwege extreme zenuwen één keer of vaker voor het rijexamen. Gelukkig bestaat er dan een goed alternatief: het faalangstexamen. De rijschool kan dit examen voor je aanvragen.

4 keer of meer gezakt voor rijexamen

Als je 4 keer binnen 5 jaar bent gezakt voor je rijexamen, doe je de keren daarna een speciaal examen bij het CBR. Dat heet een nader onderzoek rijvaardigheid (BNOR). De rijschool kan dit voor je reserveren.

Nader onderzoek rijvaardigheid

Een nader onderzoek rijvaardigheid is een speciaal examen voor wie 4 keer binnen 5 jaar zakt voor het rijexamen. Dit onderzoek duurt 1 uur en 10 minuten. Dat is 15 minuten langer dan een gewoon rijexamen. Daardoor heeft de examinator meer tijd om je op je gemak te stellen. De eisen om te slagen en de rijtijd zijn hetzelfde als bij een gewoon rijexamen.

Omdat een nader onderzoek rijvaardigheid langer duurt dan een gewoon rijexamen, betaal je daarvoor meer.

Onze instructeurs bij Rijschool Rijbewijs2get staan voor je klaar en zijn goed opgeleid zo dat jij je rijbewijs zo snel en goed mogelijk kan halen.
Voor de rijopleidingen B (auto), A (Motor), BE (aanhanger) en AM (bromfiets) beschikt Rijschool Rijbewijs2get over een modern wagenpark. Dit zorgt ervoor dat kandidaten optimaal worden opgeleid voor hun rijexamen.
Geen strikcontracten; Wij zijn een klantgerichte transparante rijschool met ruime ervaring waarbij persoonlijke aandacht, kwaliteit van en veelzijdigheid in de rijlessen voorop staan.
Wil jij ook al op je 17e je rijbewijs hebben? Start dan nu met 2toDrive rijles bij Rijschool Rijbewijs2get. Je mag met rijlessen beginnen vanaf het moment dat je 16.5 bent. Bij Rijbewijs2get kun je kiezen uit diverse pakketten zoals de garantiepakket of onbeperkt lessen.

Van Duivenvoordelaan 482
2241 TG Wassenaar

+31(0)6 48 501 511

info@rijschoolrijbewijs2get.nl

Van Duivenvoordelaan 482
2241 TG Wassenaar

info@rijschoolrijbewijs2get.nl
www.rijschoolrijbewijs2get.nl

Rijschool Rijbewijs2Get is werkzaam in de omgeving van Wassenaar en Leiden. Benieuwd of wij ook bij jou in de omgeving rijden? Neem even contact op!

KvK-nr.: 694 837 60

Rek.nr.: NL04 KNAB 0606 2151 07


Copyright ©2024 - alle rechten voorbehouden – RIJSCHOOL RIJBEWIJS2GET
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.