JE AANHANGER RIJBEWIJS HAAL JE BIJ RIJSCHOOL RIJBEWIJS2GET

E achter B rijbewijs halen?

Wanneer de maximale massa van het trekkend voertuig in combinatie met de maximale massa van de aanhangwagen meer dan 3500 kg bedraagt is een E achter B rijbewijs noodzakelijk. Bij Verkeersschool Rijbewijs2get is het mogelijk om dit rijbewijs binnen een dag te halen!

Dagopleiding E achter B

Het is mogelijk om binnen een dag het E achter B rijbewijs te behalen. Let wel: dit is aan te raden voor kandidaten met aanhangerervaring. Heb je dit niet? Dan raden we aan te beginnen met losse lessen. Ben je niet zeker of een dagopleiding voor jou geschikt is? Boek dan een eerst een Intest. Voor het E rijbewijs hoef je geen theorie-examen af te leggen. Je kunt dus meteen starten met je praktijklessen!

Rijbewijs2Get aanhangwagen

Wanneer het BE rijbewijs?

Wist je dat je met een rijbewijs B alleen een aanhangwagen achter je auto mag koppelen in de volgende situaties:

 • Als de toegestane maximummassa van aanhangwagen of oplegger minder is dan 750 kilo. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen;
 • Als de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo is, dan is rijbewijs B toegestaan als de toegestane maximummassa van beide voertuigen samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo. (dus de maximum massa van de auto en de maximum massa van de aanhangwagen bij elkaar optellen!. deze kun je vinden op de website van de RDW)

Losse lessen en dagcursussen

Als je een dagcursus wilt volgen (inclusief koffie en lunch), doen we eerst een intest. De losse lessen zijn ook geschikt als opfriscursus voor als het een tijdje geleden is dat je voor het laatst met een aanhanger hebt gereden. Op die manier kun je weer veilig de weg op met bijvoorbeeld je caravan of boottrailer.

Tijdens de lessen leer je rijden met de combinatie, krijg je uitleg over de benodigde papieren en het aan- en afkoppelen van de aanhanger. Uiteraard word je ook vertrouwd gemaakt met alle bijzondere verrichtingen.

Bijzondere verrichtingen;

 • Aan- en afkoppelen
 • Recht achteruit rijden
 • Keren door middel van een halve draai
 • Keren door achteruit een inrit of straat in te rijden
 • Parkeren en wegrijden op een helling (hellingproef)
 • Achteruit richting laad- of losplaats parkeren

Onze instructeurs bij Rijschool Rijbewijs2get staan voor je klaar en zijn goed opgeleid zo dat jij je rijbewijs zo snel en goed mogelijk kan halen.
Voor de rijopleidingen B (auto), A (Motor), BE (aanhanger) en AM (bromfiets) beschikt Rijschool Rijbewijs2get over een modern wagenpark. Dit zorgt ervoor dat kandidaten optimaal worden opgeleid voor hun rijexamen.
Geen strikcontracten; Wij zijn een klantgerichte transparante rijschool met ruime ervaring waarbij persoonlijke aandacht, kwaliteit van en veelzijdigheid in de rijlessen voorop staan.
Wil jij ook al op je 17e je rijbewijs hebben? Start dan nu met 2toDrive rijles bij Rijschool Rijbewijs2get. Je mag met rijlessen beginnen vanaf het moment dat je 16.5 bent. Bij Rijbewijs2get kun je kiezen uit diverse pakketten zoals de garantiepakket of onbeperkt lessen.

Van Duivenvoordelaan 482
2241 TG Wassenaar

+31(0)6 48 501 511

info@rijschoolrijbewijs2get.nl

Pakket 1

325eur
Los examen
 • Losse les 60 min. €75,-

Pakket 2

749eur
dagcursus
 • 6 lesuren
 • Examen met lunch
 • 2 dagdelen mogelijk

Van Duivenvoordelaan 482
2241 TG Wassenaar

info@rijschoolrijbewijs2get.nl
www.rijschoolrijbewijs2get.nl

Rijschool Rijbewijs2Get is werkzaam in de omgeving van Wassenaar en Leiden. Benieuwd of wij ook bij jou in de omgeving rijden? Neem even contact op!

KvK-nr.: 694 837 60

Rek.nr.: NL04 KNAB 0606 2151 07


Copyright ©2024 - alle rechten voorbehouden – RIJSCHOOL RIJBEWIJS2GET
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.