Professionele begeleiding voor je motorrijbewijs!

Ben jij op zoek naar een motorrijschool in Wassenaar en omgeving? Dan ben je bij Rijschool Rijbewijs2Get aan het juiste adres. Bij ons kan je te allen tijde uitstekende service en begeleiding verwachten. Al onze instructeurs zijn vakkundig en professioneel opgeleid. Door ons modern en uniek planning systeem kunnen wij jouw vorderingen nauwlettend in de gaten houden. Zo hoor altijd aan het begin van de les wat je kan verwachten en wordt aan het einde van elke les je niveau online bijgehouden. Hier heb je uiteraard zelf ook toegang tot!

Veiligheid hoog in het vaandel!

Bij Rijschool Rijbewijs2Get beginnen we altijd eerst met de voertuig beheersing, dan krijg je uitleg over de motorfiets en vervolgens leren we je sturen, gas geven, schakelen en remmen. Ruim 85% van onze leerlingen leren we dit in ongeveer 30 minuten. Vervolgens beginnen we met een aantal oefeningen om te kijken hoe je deze uitvoert.


Motorrijbewijs halen: A1, A2 en A

Er zijn verschillende motorrijbewijzen, elk met eigen voorwaarden en leeftijdseisen. Voor een lichte motor van 125cc en een maximaal vermogen van 11 kilowatt heb je een A1 rijbewijs nodig. Wil je op een middelzware motor rijden? Dan heb je motorrijbewijs A2 nodig. Motorrijbewijs A is noodzakelijk voor een zware motor met onbeperkt vermogen.

In dit handige overzicht zijn de leeftijdseisen per rijbewijstype te vinden. Hiermee kan je in één oogopslag zien welk rijbewijs bij jou past.

Motorrijbewijs leeftijd

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 22 jaar
Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar 22 jaar
Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar
* A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Onze instructeurs bij Rijschool Rijbewijs2get staan voor je klaar en zijn goed opgeleid zo dat jij je rijbewijs zo snel en goed mogelijk kan halen.
Voor de rijopleidingen B (auto), A (Motor), BE (aanhanger) en AM (bromfiets) beschikt Rijschool Rijbewijs2get over een modern wagenpark. Dit zorgt ervoor dat kandidaten optimaal worden opgeleid voor hun rijexamen.
Geen strikcontracten; Wij zijn een klantgerichte transparante rijschool met ruime ervaring waarbij persoonlijke aandacht, kwaliteit van en veelzijdigheid in de rijlessen voorop staan.
Wil jij ook al op je 17e je rijbewijs hebben? Start dan nu met 2toDrive rijles bij Rijschool Rijbewijs2get. Je mag met rijlessen beginnen vanaf het moment dat je 16.5 bent. Bij Rijbewijs2get kun je kiezen uit diverse pakketten zoals de garantiepakket of onbeperkt lessen.

Van Duivenvoordelaan 482
2241 TG Wassenaar

+31(0)6 48 501 511

info@rijschoolrijbewijs2get.nl


Pakket 1

450eur
AVB
 • 5x 60min motorlessen
 • AVB examen

Pakket 2

575eur
AVD
 • 5x 60min motorlessen
 • AVD examen

Pakket 4

150eur
Motor Theorie
 • CBR Theorie examen
 • Theorie Boek
 • Online examentraining

Motorkleding

Voor het examen dient de uitrusting bij voorkeur motorkleding te zijn. De kleding moet in ieder geval voldoende bescherming kunnen bieden bij het in aanraking komen van een ander voertuig en/of wegdek. Bij Rijschool Rijbewijs2Get kunt u gratis gebruik maken van een jas, handschoenen en helm.

Dit deel bestaat uit de bijzondere verrichtingen die je leert op ons eigen oefenterrein, waar ook het CBR examen zal plaatsvinden. De bijzondere verrichtingen bestaan uit 12 motoroefeningen. Doordat het op ons eigen afgesloten terrein plaatsvindt zal er geen hinder van ander verkeer zijn. Voorwaarden zijn dat wanneer je geen autorijbewijs hebt, je in bezit moet zijn van het theoriecertificaat.

Dit deel zorgt ervoor dat je het nodige verkeersinzicht krijgt om veilig met de motor aan het verkeer te mogen deelnemen. Lessen voor AVD is mogelijk wanneer je in het bezit bent van een autorijbewijs of theoriecertificaat. Voor examen AVD moet je in het bezit zijn van theorie en AVB.

Dit is helaas niet meer mogelijk. Een A rijbewijs bestaat uit 2 delen, namelijk het AVB (voertuigbeheersing) en het AVD (verkeersdeelneming). Je moet het AVB gehaald hebben, voordat je van start kunt gaan met het AVD. Wanneer je geslaagd bent voor het AVB, moet je rekening houden met een wachttijd van 3-5 weken bij het CBR voor je op kunt voor het AVD. In de tussentijd zal je uiteraard nog lessen volgen ter voorbereiding op dit examen.

Het is een ezelsbruggetje dat waarmee je de technische aspecten van je motorfiets kan onthouden. Iedere letter staat voor één of meerdere punten die je voor aanvang van iedere motorrit dient te controleren. Neem dit wel serieus het gaat tenslotte om je eigen veiligheid en die van andere.

 • Banden en Brandstof
 • Remmen
 • Accu
 • Vering en Verlichting
 • Olie
 • Ketting en Koeling

Van Duivenvoordelaan 482
2241 TG Wassenaar

info@rijschoolrijbewijs2get.nl
www.rijschoolrijbewijs2get.nl

Rijschool Rijbewijs2Get is werkzaam in de omgeving van Wassenaar en Leiden. Benieuwd of wij ook bij jou in de omgeving rijden? Neem even contact op!

KvK-nr.: 694 837 60

Rek.nr.: NL04 KNAB 0606 2151 07


Copyright ©2023 - alle rechten voorbehouden – RIJSCHOOL RIJBEWIJS2GET
Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.